SCS Exclusive Wines
Contact Contact
 QOOQ
18 november 2013

11 tips om de wijnomzet te vergroten.


1.       Investeer in wijnkennis

Aandacht voor wijn en wijnkennis kan de wijnomzet flink laten groeien. Investeer bijvoorbeeld in kennis want het aantal wijnliefhebbers groeit. Om deze liefhebbers te bedienen moeten medewerkers een basiskennis hebben van de wijnen die worden geserveerd, maar ook over het openen van een fles en smaakprofielen.

 

2.       Koester de huiswijn

De naam zegt het al: wijn van het huis. Besteed daarom ook aandacht aan deze wijn van het huis.

Ook keuze wordt gewaardeerd, dus geef je gast deze keuze en voer twee witte, twee rode en een mousserende wijn per glas.

 

3.       Kies voor kwaliteit

Het is beter een iets hogere prijs te vragen voor kwaliteit dan slechte wijn aan te bieden. Gasten laten zich namelijk niet voor de gek houden.

 

4.       Zorg voor variatie

Zorg dat er voor elk type gast wat is. Varieer in druiven, streken en smaken.

 

5.       Volg de seizoenen

Pas de wijnkaart, of de open wijnen, aan het seizoen aan. Bijvoorbeeld lichte, frisse wijnen in de zomer en zwaardere, vollere wijnen tijdens het wild seizoen. Door de wijnen aan het seizoen aan te passen varieer je ook meteen.

 

6.       Bied prijskeuze

Gasten willen graag zelf kiezen waar ze hun geld aan uitgeven: eten of drinken.

 

7.       Houd het betaalbaar

Reken een sin centen in plaat van procenten. Prijzen die drie of vier keer over de kop gaan, zijn niet meer van deze tijd. De gast voelt zich daarmee bekocht.

 

8.       Serveer per glas

Het is leuk om wijnen per fles te verkopen, maar de praktijk leert ons dat het bieden van wijn per glas en echte omzetpakker is.

 

9.       Wijnadvies bij spijs

Bied wijnen per glas in combinatie met gerechten aan.

 

10.   Spijsadvies bij wijn

Innovatief is het om gasten te adviseren wat te eten bij een bepaalde wijn die ze, wellicht per glas, willen drinken. Om goed te kunnen adviseren is een wijn-spijs cursus of masterclass voor het personeel een opsteker.

 

11.   Communiceer

Laat de buitenwereld weten wat u met wijn doet. Zo trekt u wijnliefhebbers aan en krijgt u naamsbekendheid. Organiseer eens een proeverij in samenwerking met een leverancier. Verkoop uw wijnverhaal.

  

Bron: Misset Horeca en SCS Exclusive Wines


Overig nieuws

08 juli 2016
12 november 2015
15 oktober 2015
16 september 2015
07 september 2015
16 juni 2015
08 juni 2015
02 december 2014
18 december 2013
04 november 2013
16 september 2013
12 september 2013
21 augustus 2013
29 juli 2013
17 augustus 2012
10 augustus 2012
13 februari 2012
16 januari 2012
02 januari 2012
29 november 2011
29 augustus 2011