ordine logo ordine
ordine landkaart logo Ordine
Home

De "Ordine dei Cavalieri del Vini di Piemont" is opgezet in een zelfde structuur als de "Ordine dei Cavalieri del tartufo dei Vini di Alba" het voorbeeld vanuit Italië.
Deze organisatie is opgericht op 22 februari 1967 ter bescherming van de gastronomische producten en wijnen vanuit de streek Piëmonte, in Italië.
Naar dit voorbeeld is op 1 januari 2010 de "Ordine dei Cavalieri del Vini di Piemont" opgericht. Deze nieuwe organisatie is opgericht om verschillende redenen, zoals de voorliefde voor Italiaanse wijnen, met name de wijnen uit Piëmonte. De Ordine stelt zich onder andere ten doel de wijnen afkomstig vanuit de streek Piëmonte in Nederland te promoten en zo de bekendheid te vergroten.
De organisatie heeft ook het doel om de kwaliteit van deze wijnen te waarborgen.
Binnen de Nederlandse "Ordine" zijn de volgende wijnhuizen exclusief vertegenwoordigd:

Langhe:

- Azienda Vitivinicola Nada Giuseppe
- Azienda Vitivinicola Manera
- Azienda Vitivinicola Binè

Roero:

- Azienda Vitivinicola Generaj

Deze wijnhuizen hebben hun wijngaarden verspreid over Piëmonte in Italië.

Wanneer men via "SCS Exclusive Wines" zijn wijnen afneemt van één of van alle drie deze wijnhuizen maakt men kans toegelaten te worden tot de "Ordine dei Cavalieri del Vini di Piemont" en men kan zich profileren als "Ambasciatore" van de organisatie. Op deze manier geeft men ook blijk van zijn voorliefde voor de Italiaanse wijnen en u draagt dan ook bij tot het verbreiden van de prachtige wijnen welke uit het gebied Piëmonte komen.
Alleen op deze manier kan men zich ook bezighouden met de kwaliteits beoordeling van de wijnen en kan men de wijnhuizen bezoeken en zich ervan overtuigen dat deze wijnboeren de liefde voor hun vak overbrengen in hun schitterende wijnen.

Het wijnhuis Azienda Viniviticola Nada Giuseppe is reeds meerdere malen onderscheiden voor zijn hoogwaardige wijnen:
- Barbaresco "Casot" 2006
- Barbaresco Riserva "Casot" 2001

Ordine